Kylie Minogue är ‘Disco’ drottningen av Australiens albumdiagram

Kylie Minogue får sitt sjunde nummer 1 i sitt hemland, när Disco skimrar till toppen av ARIA Albums Chart.

Den australiensiska popikonens senaste klipptes delvis i hennes hemmastudio under Storbritanniens första låsning, vilket innebär att hon för första gången krediteras som ingenjör på en av hennes 15 LP-skivor.

Albumet styr också ARIA Vinyl Album Chart och det är bästsäljaren i Storbritannien den här veckan, där hon blir den första kvinnliga artisten som regerar på listan på fem på varandra följande årtionden.

Kylie Minogue’s ‘Disco’ Blasts to No. 1 In U.K.
Disco “är en välbehövlig injektion av kul under ett utmanande år, även om många av oss bara kan dansa i våra vardagsrum”, säger ARIA: s VD Dan Rosen.

“Det är uppenbart att australierna fortfarande är kär i vår Kylie och det är lysande att se henne tillbaka ovanpå ARIA-diagrammen.” Det är också den 15: e hemodlade titeln som styr ARIA-albumlistan 2020.

En annan ex-pat Aussie – The Kid LAROI – gör intryck i den övre änden av diagrammet. Hip-hop-stjärnans F * ck Love stiger 29-3 på ARIA-listan tack vare lanseringen av en lyxig upplaga. Mix-bandet, som återgår till sin tidigare topp, har sju ytterligare spår inklusive “So Done”, som stiger 16-7 på det nationella singellistan denna vecka, och “Always Do”, den högsta debut denna vecka på nr 37.

Den stigande artisten nomineras i flera kategorier vid nästa veckas ARIA Awards 2020, inklusive bästa manliga artist.